Over de chef
Chef-kok Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen.
“Als kok moet je in een gerecht duiken”, aldus Erik. “Iedere smaak die je proeft, verwerk je zodat deze er in het gerecht maximaal uitkomt.”
Iers rundvlees heeft een onwijs mooie kwaliteit. Er zit altijd een heel mooi vetadertje doorheen en daarom heeft het heel veel smaakextractie. Dat heeft bijna al het vlees dat op een goede manier is grootgebracht.
Chef's special
Ierse rundersukade op selderijstoof
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Erik. Stap voor stap beschrijft Erik hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef's simple
Zacht gegaarde runderwang
Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.
Bekijk hier het recept!Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van Erik van Loo:
Sukade. Dat heeft een echt oervlees-smaak, met bite en karakter.
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
Ik gebruik daar een stoofpan voor, het liefst een Le Creuset.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Ik eet dit het liefst met andijvie-stampot en een Gulpener mosterdsaus.
Chef it like a chef
Chefs' Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees. De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.