Over de chef
Chef-kok Martijn Kajuiter straalt liefde uit voor Ierland. Hij verhuisde in 2007 naar Ierland en werkte in het indrukwekkende Cliff House Hotel. In 2010 verdiende hij de eerste Michelinster van het restaurant. In zijn keuken worden alleen de beste lokale ingrediënten gebruikt. Martijn is sinds 2011 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.
Iers rundvlees is intens genieten, de smaak en karakter van het land proef je bij elke hap
Chef's special
Gestoofde Ierse runderwang
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Martijn. Stap voor stap beschrijft Martijn hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van Martijn Kajuiter:
Runderribstuk.
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
Dit stukje vlees-smoor ik in de oven voor een lange tijd, maar eerst kruid ik het en schroei ik het vlees op de BBQ met grove stukken ui, wortel, prei, daarna in een grote braadpan met Guinness, takjes tijm, laurier en langzaam in een oven van 120°C overnacht, de aroma’s die je huis dan vullen zijn echt ongelofelijk.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Zo uit de pan op het bord met romige aardappelpuree en Dijon mosterd. Als er vlees overblijft – dan hak ik dit en meng het met de smoor jus, uitje, augurk en gehakte kruiden – lekker om op toast te eten of in een tosti te verwerken met oude kaas.
Chef it like a chef
Chef’s Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
- Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
- In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.