Ierse rosbiefbuideltjes

8 personen
25 minuten

Ingrediënten:

  • 16 grote plakken gebraden Iers rosbief
  • 3 bosuitjes
  • 75 g wortel, zeer fijngesneden
  • ½ bakje rucola-kers
  • Sap van een halve limoen
  • 2 el dry roasted pinda’s

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 16 grote plakken gebraden Iers rosbief
  • 3 bosuitjes
  • 75 g wortel, zeer fijngesneden
  • ½ bakje rucola-kers
  • Sap van een halve limoen
  • 2 el dry roasted pinda’s

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg de groene stengels in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat dit uitlekken. Meng de wortel met de uienringetjes en rucola-kers en sprenkel er wat limoensap over.
  2. Spreid acht plakjes rosbief uit en leg er acht plakjes kruislings op. Schep in het midden wat salade. Strooi er wat pinda’s over en vouw de rosbief rond de vulling omhoog.
  3. Bind de rosbiefbuideltjes met het groen van de bosui boven de vulling dicht. Serveer de rosbiefbuideltjes op kleine bordjes.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg de groene stengels in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat dit uitlekken. Meng de wortel met de uienringetjes en rucola-kers en sprenkel er wat limoensap over.
  2. Spreid acht plakjes rosbief uit en leg er acht plakjes kruislings op. Schep in het midden wat salade. Strooi er wat pinda’s over en vouw de rosbief rond de vulling omhoog.
  3. Bind de rosbiefbuideltjes met het groen van de bosui boven de vulling dicht. Serveer de rosbiefbuideltjes op kleine bordjes.