Ciabattabroodjes met fijngehakte bavette, uienmarmelade en Cheddar kaas

4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

BURGERS

    • 700 g bavette of halslap, heel fijngehakt
    • 4 el geraspte ui
    • 2 tenen knoflook, fijn geraspt
    • 4 el bosuien, zeer fijngehakt
    • 4 el geklopt ei

SERVEREN MET

    • 4 ciabatta broodjes, door de helft gesneden
    • 4 el mayonaise
    • 1 krop salade romaine, stronk eraf gesneden en bladen losgetrokken
    • 4 vierkante plakken oude Cheddar kaas
    • 4 niet afgestreken el uienmarmelade
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Ingrediënten:

BURGERS

    • 700 g bavette of halslap, heel fijngehakt
    • 4 el geraspte ui
    • 2 tenen knoflook, fijn geraspt
    • 4 el bosuien, zeer fijngehakt
    • 4 el geklopt ei

SERVEREN MET

    • 4 ciabatta broodjes, door de helft gesneden
    • 4 el mayonaise
    • 1 krop salade romaine, stronk eraf gesneden en bladen losgetrokken
    • 4 vierkante plakken oude Cheddar kaas
    • 4 niet afgestreken el uienmarmelade
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze:

  1. Voor de hamburgers leg je het vlees in een schaal met de ui, knoflook, bosui en het ei. Roer dit door elkaar tot het goed gemengd is en voeg zout en peper naar smaak toe, kneed tot 4 hamburgers van gelijke grootte. Dek af en zet koel tot ze nodig zijn.
  2. Als je een kolenbarbecue gebruikt, steek deze dan 30 minuten voordat je begint te grillen aan. Indien je een gasbarbecue gebruikt, steek deze dan 10 minuten van tevoren aan. Als je een braadpan gebruikt, zet deze dan op een hoog vuur en laat gloeiendheet worden. Schroei de hamburgers 2 minuten aan beide kanten, nog 5 minuten aan elke kant als je medium-rood wil of langer als je de hamburgers meer doorbakken wil. Haal de hamburgers van het vuur en laat ze een aantal minuten rusten, in de tussentijd rooster je de gesneden kanten van de ciabattabroodjes totdat ze licht geschroeid zijn.
  3. Besmeer de bovenkant van de ciabattabroodjes met mayonaise, leg de salade erop en een plak kaas. Doe op elk belegd broodje een hamburger en leg ze op verwarmde borden. Doe een schep uienmarmelade op elke hamburger en leg de bovenkant van het broodje aan de zijkant van het bord.

Bereidingswijze:

  1. Voor de hamburgers leg je het vlees in een schaal met de ui, knoflook, bosui en het ei. Roer dit door elkaar tot het goed gemengd is en voeg zout en peper naar smaak toe, kneed tot 4 hamburgers van gelijke grootte. Dek af en zet koel tot ze nodig zijn.
  2. Als je een kolenbarbecue gebruikt, steek deze dan 30 minuten voordat je begint te grillen aan. Indien je een gasbarbecue gebruikt, steek deze dan 10 minuten van tevoren aan. Als je een braadpan gebruikt, zet deze dan op een hoog vuur en laat gloeiendheet worden. Schroei de hamburgers 2 minuten aan beide kanten, nog 5 minuten aan elke kant als je medium-rood wil of langer als je de hamburgers meer doorbakken wil. Haal de hamburgers van het vuur en laat ze een aantal minuten rusten, in de tussentijd rooster je de gesneden kanten van de ciabattabroodjes totdat ze licht geschroeid zijn.
  3. Besmeer de bovenkant van de ciabattabroodjes met mayonaise, leg de salade erop en een plak kaas. Doe op elk belegd broodje een hamburger en leg ze op verwarmde borden. Doe een schep uienmarmelade op elke hamburger en leg de bovenkant van het broodje aan de zijkant van het bord.