Ingrediënten:
VULLING
-
- 250 g Iers rundergehakt
- 100 g Chinese kool, in reepjes gesneden (probeer de bovenkant van de bladeren te gebruiken)
- ½ tl zout
- 2 tl versgeraspte gember
- 2-3 knoflooktenen, heel fijngehakt
- 1 el fijngesneden bosui (alleen het groene gedeelte)
- 2 tl rode/zwarte miso (Japanse sojabonenpasta)
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 1 tl geplette gedroogde rode chilipepers
- ¼ tl suiker
- 40 dumplingvellen
- 1 el geroosterde sesamolie
DIPSAUS
- 6 el Japanse sojasaus
- 3 el rijstazijn
- Flinke scheut chili olie of sesamolie (optioneel)
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie