Ingrediënten:
- 550 g runderribstuk, vet eraf, in kleine reepjes gesneden
- 1 kleine ui, gesneden
- 1 selderijstengel, gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 wortel, gesneden
- 50 g pancetta of doorregen bacon, gesneden
- 85 ml droge rode wijn
- 1 bouquet garni (bosje platte bladpeterselie, 3 blaadjes salie, 1 takje tijm en een laurierblaadje, samengebonden met een touwtje)
- 2 blikjes tomaten à 400 g, goed uitgelekt en het tomatenvlees gesneden (gebruik het sap voor een ander gerecht)
- Snuf gedroogde chilipepers (optioneel)
- 150 ml rundvlees bouillon (zelfgemaakt of uit een pakje)
- 350 g pappardelle (lange pasta linten)
- 2 tl versgeraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!