Ingrediënten
RUNDER STOOFSCHOTEL
-
- 450 g stuk mager runder stoofvlees
- 1 el zonnebloemolie
- 25 g ongezouten boter
- 1 ui, gehalveerd en gesneden
- 225 ml runderbouillon
- 1 wortel, gesneden
- 1 kleine selderijstengel, gesneden
- 75 g stuk Italiaanse varkensworst, fijngehakt of mager varkensgehakt
- 85 ml witte wijn, ongeveer een klein glas
- 1 el tomatenpuree
ANOLINI
- 40 g verse witte broodkruim
- 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas, extra om te garneren
- 50 g mortadella, in kleine blokjes (grote Italiaanse snijworst)
- 2 eieren, geklopt
- Een beetje versgeraspte nootmuskaat
- Ongeveer 84 wontonvellen, ontdooid als ze ingevroren zijn
- 175 g ongezouten boter
- Ongeveer 900 ml kippenbouillon
- 2 tl verse rozemarijn, gehakt
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!