Ingrediënten
- 600 g Ierse rib- of sukadelappen, in blokjes van 5 cm
- 3 el zonnebloemolie
- 1 grote ui, dungesneden
- 1 el versgeraspte gemberwortel
- 4 knoflooktenen, geperst
- 1 el gemalen koriander
- 1 el gemalen komijn
- 1½ tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- ¼ tl gemalen kardemom
- 1 klein kaneelstokje, door de helft gebroken
- Een blikje kokoscrème à 400 g
- 450 ml rundvleesbouillon
- 1 el tamarindepasta
- 1 tl lichte muscovado suiker
- 1 el Thaise vissaus
- 450 g vastkokende nieuwe aardappels, door de helft gesneden
- grofgesneden verse koriander en ringetjes rode chilipeper om te garneren
- gestoomde jasmijnrijst, om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!