Boeuf bourgignon recept ingrediënten
Voor dit boeuf bourgignon recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 600 g Ierse rib-of sukadelappen
- 2 uien, in ringen
- 20 kleine uitjes of uitgelekte zilveruitjes
- zout en versgemalen zwarte peper
- winterpeen (ca. 250 g), in plakjes
- 750 ml rode wijn (zacht en vol, bijv. een Bourgogne)
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 stukje gerookt ontbijtspek (150 g)
- 2 el tomatenpuree
- 2 takjes tijm
- 300 g champignons
- 2 laurierblaadjes
- 20 g platte peterselie
- keukentouw en stoofpan
Waarom een Frans boeuf bourgignon recept met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! En dus ook dit heerlijke boeuf bourgignon recept. Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!