Ingrediënten:
- 4 Ierse entrecotes
- 2 el gedroogde rozemarijn
- 2 el gedroogde tijm
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 el sumak*
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 20 g bieslook, fijngesneden
- 1 citroen
- 4 grote aardappelen, schoongeboend
- 75 g gemengde sla
- 1 el mosterd
- 1 el rodewijnazijn
- 5 el olijfolie extra vergine
- 1 el honing
- 4 el zwarte olijven, bijv taggiasche, uitgelekt
- zout en versgemalen zwarte peper
VERDER NODIG:
- vijzel
- BBQ
- aluminiumfolie
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.