Ingrediënten:
- 200 gr Ierse kogelbiefstuk
- 1 tl fijngesneden platte peterselie
- 1 tl fijngesneden bieslook
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 tl fijngehakte kappertjes
- 1 tl fijngehakte cornichon
- 3 druppels tabasco
- 1 tl extra vergine olijfolie
- 1 el ketchup
- 6 druppels Worcester saus
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 eidooier
- 3 sneetjes zuurdesembrood
- 2 blaadjes kropsla
- 3 tl mayonaise
- 1 grote vastkokende aardappel
- 1 tomaat
- 2 kwarteleitjes
- 1 tl boter
- 2 tl fijngesneden koriander
VERDER NODIG
- kleine ronde uitsteker ca. 2 cm
- siliconen bakmatje
- mandoline
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.