Ingrediënten
IERSE SUKADE
- 4 Ierse sukadelappen van 180 gram
- 1 ui fijngesneden
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 2 dl rode wijn
- 3 takjes tijm
- 5 dl kalfsjus
- 1 el tomatenpuree
- Scheut sherryazijn
- Scheut zoete ketjap
- Zout en peper
AARDAPPEL CRÈME
- 300 gr aardappel
- Bloemkoolstronk van de bloemkool piccalilly
- Boter, melk, olijfolie
- Zout en peper
BLOEMKOOL PICCALILLY EN LANGOUSTINE
- ½ bloemkool in kleine roosjes (gebruik de stronken voor de aardappel crème)
- 185 gr azijn
- 440 gr water
- 10 gr zonnebloemolie
- 6 gr gembersiroop
- 3 gr koenjit
- 3 gr gemberpoeder
- 12 gr suiker
- 35 gr bloem
- 35 gr mosterdpoeder
- 12 gr zout
- 8 stukjes prei van 2 cm hoog
- 8 langoustinestaartjes schoongemaakt
- 8 kleine plakjes pata-negra ham
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!