Ingrediënten
- 4 Ierse tournedos à 150 g
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 4 plakjes foie gras
- 1 wintertruffel
- 4 sneetjes witbrood
- 20 kastanjechampignons
VOOR DE RAVIOLI MET OSSENSTAART
- 1 ui
- 1 winterwortel
- olijfolie om in te bakken
- 500 g ossenstaart
- 2 el tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- ca. 500 ml kalfsfond
- 100 g spinazie
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 100 g bloem tipo 00 + extra voor bestuiven
VOOR DE MADEIRA-JUS
- 2 sjalotten
- boter om in te bakken
- 200 ml Madeira
- 250 ml kalfsfond
- 50 g ijskoude boter, in blokjes
KEUKENMATERIAAL
- keukenmachine of blender
- pastamachine
- uitstekers ca. doorsnede 3 cm en 8 cm doorsnede
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.