Ingrediënten
- 2 Ierse ribeye’s (à 350 g), op kamertemperatuur
- 12 Ierse oesters
- 1 gele of groene courgette (of een halve van elk)
- 3 el ghee of geklaarde boter
AARDAPPELSALADE
- 4 Roseval aardappelen
- 40 g spekreepjes
- 7 sprietjes bieslook
- 1 el zure room
GEKONFIJTE SJALOTTEN
- 4 sjalotten
- 50 g boter
- 100 ml rode wijn
- 2 tl rietsuiker
AUBERGINECRÈME
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 teen zwarte knoflook
SALSA VERDE
- 1 sjalot
- 15 g verse basilicum
- 8 g verse munt
- 20 g platte peterselie
- 15 g verse koriander
- 1 teen knoflook
- 6 el olijfolie extra vergine
- 2 el kappertjes, uitgelekt
VERDER NODIG
- Aluminiumfolie
- Grote vijzel of staafmixer
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.