Ingrediënten:
STEAK TARTARE
- 200 gr. Ierse runderschouderhaas (supervers)
- 1 el sjalotjes, heel erg fijngesneden
- 1 el kappertjes, heel erg fijngesneden
- 3 eierdooiers
- 1 el augurk, in kleine blokjes gesneden
- 2 stuks ansjovisfilet, fijn gehakt
- bieslook, fijn gesneden
- Worcestershire saus naar smaak
- Tabasco naar smaak
OESTERCRÈME
- 2 dl slagroom
- 2 platte oesters
- peper en zout naar smaak
- scheutje Chinese oestersaus
- 1 ansjovis
OVERIG
- 1 kreeft
- 4 stuks platte Zeeland oesters, grof gesneden
- bieslook, kappertjes, sjalot, augurkjes, slasoorten voor de garnering
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.