Ingrediënten:
- 1,5 kilo Ierse rundernek
- 2 aardappelen kruimig
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels boter
- Scheutje olie
- 3 steranijs
- 400 ml kokosmelk
- 1 dl ketjap manis
- ½ dl ketjap asin
- 4 centimeter gember
- 6 jeneverbessen
- 2 eetlepels bloem
- 3 kruidnagelen
- 1 Spaanse peper (rood)
- 3 blaadjes laurier
- 1 dessertlepel komijn
- 1 dl sweet chilisaus
- 2 kaneelstokjes
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 koolrabi in blokjes
- Paar blaadjes verse koriander
Ingrediënten voor spitskoolsalade
- 500 gr spitskool
- Boter
- Peper en zout
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes, visit bordbia.ie.