Over de chef
André bereidt zijn gerechten met respect voor de seizoenen en het product. Hij heeft veel internationaal gewerkt. Ook was hij jarenlang betrokken als jurylid bij de prestigieuze jaarlijkse gastronomiewedstrijd Bocuse d’Or.
“Iers rundvlees is mooi vlees. Goed dooraderd en met een échte rundvleessmaak. Ik werk er graag mee!”
Chef's special
Ierse runderhaas met langoustines
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van André. Stap voor stap beschrijft André hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef's simple
Ierse runderlende
Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.
Bekijk hier het recept!Chef it like a chef
Chef’s Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van André van Doorn:
Bavette. Het is niet het allermalste stukje van het rund maar als ik dat eet dan loopt het water me echt in de mond. Het heeft een mooie bite en is zeer smaakvol.
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
Gebakken in een mooie zware koekenpan met dikke bodem in schuimende boter.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Bestrooien met fleur de sel en met een Béarnaise saus, een gepofte aardappel met crème fraîche en uitgebakken spekjes.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
- Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
- In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.