Over de chef
Executive chef Rogér Rassin van het toonaangevende Hotel Sassenheim-Leiden is geïnspireerd door de Frans-mediterrane keuken. Zijn gerechten kenmerken zich door de innovatieve bereidingswijze van groenten en seizoensproducten. Rogér wordt geroemd om zijn pure smaken en het hoge niveau.
Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.
Chef's special
Rundersukade met risotto
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Roger. Stap voor stap beschrijft Roger hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef's simple
Ierse ossenhaas met bimi en linzen
Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.
Bekijk hier het recept!Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van Roger Rassin:
Sukade.
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
Allereerst lekker hard rondom aanbakken in de pan, waarna we de overige smaakstoffen eraan toevoegen en dan heerlijk laten pruttelen in de LeCreuset onder het dekseltje.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Er zijn vele mogelijkheden; of met een smeuïge risotto, of met een heerlijke aardappelpuree maar ook met een mooi brood en een Belgisch biertje tijdens de lunch na een stevige ochtendwandeling misstaat deze stoof niet.
Chef it like a chef
Chef’s Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
- Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
- In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.