Michel van der Kroft

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2010

Stijl

Een klassieke basis met een fijne lijn van Portugese inspiratie en dito ingrediënten

Functie / Titel

Chef de Cuisine, SVH Meesterkok

Werkzaam bij

Restaurant 't Nonnetje, Harderwijk (★★ Michelin sterren)

Eerder gewerkt

Restaurant De Kersentuin, Amsterdam; Restaurant Metropole, Amstelveen; Restaurant Le Garage, Amsterdam

Over de chef

Michel van der Kroft is Chef de Cuisine van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, wat 2 Michelin-sterren heeft. De keuken van Michel is geschoeid op een klassiek basis met een fijne lijn van Portugese inspiratie en dito ingrediënten.Michel is al lang een onvoorwaardelijke fan van Ierland.

Chef's special

Tournedos Rossini

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Michel. Stap voor stap beschrijft Michel hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Bitoque à Portuguesa

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Michel van der Kroft:

Sukade. Als het buiten kouder wordt, verwarmen de allersudderlijkste sukadelapjes lichaam en ziel.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Ik bereid dit vlees het liefst in een zware braadpan.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Een stoofpot volgens oma’s recept: met sukade, (zelfgemaakte) runderbouillon, uien, kruidnagel en laurier. Opperdoezer rondjes erbij en oma’s gestoofde rode kool, met appeltjes uiteraard. In het glas een natuurlijk gemaakte, beetje boerse rode Beaujolais. Mijn persoonlijke favoriet: de Morgon van Lapierre. Genieten!

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.