Over de chef
Andrès verzorgt met Famous Flavours hoogwaardige culinaire evenementen voor de nationale en internationale (zakelijke) markt.
Hierbij spelen duurzame ingrediënten en verrassende seizoensproducten een belangrijke rol.
“Het is lastig om Ierland niet geweldig te vinden. De gastvrijheid, uitgestrekte groene weilanden, whiskey, Guinness en prachtig rundvlees. Alles krijgt daar de tijd om uit te groeien tot iets moois. Een lekker stuk ribeye of zelfs een hamburger van Iers rundvlees smaakt precies zoals je hoopt dat het smaakt.”
Chef's special
Ierse steak tartare
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Andrès. Stap voor stap beschrijft Andrès hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Bekijk hier het recept!Chef's simple
Gelakte Ierse runderwang met Guinness teriyaki saus en bosui salade
Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.
Bekijk hier het recept!Chef’s favourite
Favoriete stukje vlees van Andrès Delpeut:
Ierse runderwang
Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?
Allereerst gaar stoven in het vocht waarin de smaakstoffen zitten die passen bij het einddoel en een Le Creuset pan zou ideaal zijn.
Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?
Er zijn legio mogelijkheden: óf met een mooie rijke saus, óf als de kalfswang krokant gebakken is, met een koude saus of emulsie.
Zelfs kroketten kunnen ervan gemaakt worden. Mooi krokant gebakken met bijvoorbeeld gekarameliseerde asperges.
Chef it like a chef
Chef’s Irish Beef Club
De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.
Waarom Iers rundvlees?
Gewoon buitengewoon rundvlees
- Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
- In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.