Ingrediënten:
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 groene paprika
- 3 tomaten
- 1 rode peper
- 1 jalapenopeper
- 4 cm verse gember
- ½ limoen
- 1 kg runder riblappen op kamertemperatuur
- 75 g boter
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- 1-2 eetlepels grove mosterd
- 250 ml slagroom
- 75 g rozijnen
- 5 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- ½ kaneelstokje
- 1 eetlepel oregano
- 2 theelepels tijm
- ½ fles rode wijn
- ½ Hokkaido pompoen
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 200 ml bouillon
- Zout en peper
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie