Ingredients:
- 1 kilo riblappen
- 1 grote ui
- 1 winterwortel
- ¼ knolselderij
- 8 jeneverbessen
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 4-5 eetlepels bloem
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 steranijs
- 3 laurierblaadjes
- 1 stuk citroenschil
- 1 kruidnagel
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 takjes verse oregano
- 1 teen knoflook
- 100 ml runderbouillon
- 200 ml rode wijn
- 50 g gezouten boter (waarvan 10 gr voor de jus)
Waarom stew met Iers rundvlees?
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.
For English recipes go to Bord Bia.ie