Ingrediënten:
- 1 kg riblappen, in grove stukken zout, zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel za’atar
- 1½ eetlepel tomatenpuree
- 50 g rozijnen
- 4-6 dadels, in stukjes
- 4-6 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 ui, in dunne partjes
- 1 wortel, in plakken van 1 cm dik
- 2 stengels bleekselderij, in stukken van 3 cm
- ¼ knolselderij, in blokjes van 2 cm
- ¼ pompoen, in blokjes van 2 cm
- 1 aubergine, in stukken van 3 cm
- 4 tomaten, in stukjes
- 200 ml rode wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel geraspte limoenschil
- 1 plak ontbijtkoek, in blokjes
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels geschaafde amandelen of pistachenootjes
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie