Ingredients:
For the meat
- 700 g Irish beef steaks
- 125 ml hoisin sauce
- 1 spring onion
- 1 red pepper
- 1 stem sereh
- 3-4 cm fresh ginger
- 1 garlic clove
- 3 tablespoons of oil
- 50 ml Irish whiskey
- Salt and pepper
For the sauce
- 2 tablespoons Japanese soy sauce (Kikkoman)
- 2 tablespoons sweet soy sauce
- 4 tablespoons of neutral oil
Further garnish
- 100 g shiitake mushrooms
- 1 shallot, chopped
- 1 garlic clove, minced
- handful of sugar snaps
- ½ tablespoon of sesame oil
- ¼ cucumber
- 1 red pepper
- gyoza sheets
- 1 egg white, beaten
- 2-3 tablespoons of oil
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie