Pittige runderstoofpot met spitskool

Deze pittige runderstoofpot met spitskool combineert malse Ierse rundernek met smaakvolle specerijen en groenten. Een perfecte, verwarmende stoofpot voor koude dagen.

4 personen
270 minuten
This image shows a beautifully plated Irish beef dish. The presentation features a hearty beef stew, rich in a deep brown sauce with visible chunks of tender meat and vegetables. The stew is artistically garnished with fresh parsley, vibrant red pomegranate seeds, and delicate white edible flowers, adding a touch of color and freshness. In the center, a small portion of rice is neatly shaped, providing a contrast to the surrounding stew. The overall composition, with the natural and rustic garnishes, gives the dish a warm, inviting, and elegant appearance, highlighting traditional Irish flavors with a refined twist.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo Ierse rundernek
  • 2 aardappelen kruimig
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • Scheutje olie
  • 3 steranijs
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dl ketjap manis
  • ½ dl ketjap asin
  • 4 centimeter gember
  • 6 jeneverbessen
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 kruidnagelen
  • 1 Spaanse peper (rood)
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 dessertlepel komijn
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 koolrabi in blokjes
  • Paar blaadjes verse koriander

Ingrediënten voor spitskoolsalade

  • 500 gr spitskool
  • Boter
  • Peper en zout

 

Waarom stoven met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

 

For English recipes, visit bordbia.ie.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo Ierse rundernek
  • 2 aardappelen kruimig
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • Scheutje olie
  • 3 steranijs
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dl ketjap manis
  • ½ dl ketjap asin
  • 4 centimeter gember
  • 6 jeneverbessen
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 kruidnagelen
  • 1 Spaanse peper (rood)
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 dessertlepel komijn
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 koolrabi in blokjes
  • Paar blaadjes verse koriander

Ingrediënten voor spitskoolsalade

  • 500 gr spitskool
  • Boter
  • Peper en zout

 

Waarom stoven met Iers rundvlees?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

 

For English recipes, visit bordbia.ie.

 

Bereidingswijze:

  1. Vlees bestrooien met zout, peper en de bloem
  2. Olie en boter verhitten in de pan
  3. Bak de uien, knoflook, gember, peper en alle droge specerijen
  4. Bak vervolgens het vlees rondom bruin
  5. Afblussen met sweet chili, de ketjap manis en asin
  6. Snijd de aardappelen in blokjes en voeg toe
  7. In een apart pannetje de koolrabi aanzetten en vervolgens toevoegen aan de stoof
  8. Laat het geheel in de gietijzeren pan een 4 uur stoven of 1 uur en 15 minuten in de snelstoofpan.
  9. Laat de stoof zonder deksel nog 15 minuten stoven onder af en toe roeren
  10. Garneren met de blaadjes koriander
  11. Lauwwarme spitskoolsalade: Alle ingrediënten roerbakken in een beetje boter

 

Bereidingswijze:

  1. Vlees bestrooien met zout, peper en de bloem
  2. Olie en boter verhitten in de pan
  3. Bak de uien, knoflook, gember, peper en alle droge specerijen
  4. Bak vervolgens het vlees rondom bruin
  5. Afblussen met sweet chili, de ketjap manis en asin
  6. Snijd de aardappelen in blokjes en voeg toe
  7. In een apart pannetje de koolrabi aanzetten en vervolgens toevoegen aan de stoof
  8. Laat het geheel in de gietijzeren pan een 4 uur stoven of 1 uur en 15 minuten in de snelstoofpan.
  9. Laat de stoof zonder deksel nog 15 minuten stoven onder af en toe roeren
  10. Garneren met de blaadjes koriander
  11. Lauwwarme spitskoolsalade: Alle ingrediënten roerbakken in een beetje boter