Beef Tataki

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g Ierse runderhaas
  • 8 shiitake
  • 1 rauw bietje
  • 8 baby radijsjes
  • 1 el neutrale olie

TATAKI-MARINADE

  • 100 g Kikkoman sojasaus
  • 100 g mirin
  • 20 g citroensap
  • 10 g fijngeraspte gember
  • 2 el yuzu (optioneel)

WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Ingrediënten

  • 250 g Ierse runderhaas
  • 8 shiitake
  • 1 rauw bietje
  • 8 baby radijsjes
  • 1 el neutrale olie

TATAKI-MARINADE

  • 100 g Kikkoman sojasaus
  • 100 g mirin
  • 20 g citroensap
  • 10 g fijngeraspte gember
  • 2 el yuzu (optioneel)

WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade de sojasaus met de mirin, het citroensap, de gember en evt. yuzu.
  2. Snijd de radijsjes en biet in dunne plakjes.
  3. Snijd de shiitake in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake op hoog vuur in ca. 6 min. gaar.
  4. Snijd de runderhaas in dunne plakjes, verdeel over vier borden en besprenkel met de marinade. Garneer met de biet, radijs en shiitake.

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade de sojasaus met de mirin, het citroensap, de gember en evt. yuzu.
  2. Snijd de radijsjes en biet in dunne plakjes.
  3. Snijd de shiitake in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake op hoog vuur in ca. 6 min. gaar.
  4. Snijd de runderhaas in dunne plakjes, verdeel over vier borden en besprenkel met de marinade. Garneer met de biet, radijs en shiitake.