Ingrediënten:
BURGER
-
- 500 g gehakt
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 tl tomatenpuree
- 2 tl Worcestersaus
- 1 tl gehakte verse peterselie
- 1 el zwarte peperkorrels, grof vermalen
- 4 hamburger broodjes, doorgesneden
- Slablaadjes en gekarameliseerde uienrelish of tomatenchutney als garnering
DRIEKLEURENSALADE
-
- 225 g witte kool, dungesneden
- 100 g wortelen, geraspt
- Fijn geraspte schil van 1 limoen
- Sap van 3 limoenen
- 2 tl witte wijnazijn
- 1 tl basterdsuiker
- 1 tl zout
- Een handje vol verse korianderbladeren
ZOETE AARDAPPELPARTJES
-
- 500 g zoete aardappelen
- 1 tl olijfolie
- 1 tl zout en naar wens versgemalen zwarte peper
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.