Biefstuk met groene asperges, kerstomaatjes en olijvensticks

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 4 Ierse kogelbiefstukken à 170 g
  • 2 el roomboter
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 plakje bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el zwarte olijventapenade
  • 1 el geraspte oude kaas
  • 100 ml vleesjus

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • 4 Ierse kogelbiefstukken à 170 g
  • 2 el roomboter
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 plakje bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el zwarte olijventapenade
  • 1 el geraspte oude kaas
  • 100 ml vleesjus

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de Ierse biefstukken met peper en zout. Bak de Ierse biefstukken in de roomboter aan beide kanten mooi bruin.
    Snijd de kerstomaatjes net onder het kroontje in en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met peper en zout en laat ze 8-10 minuten poffen in een oven van 200˚C.
  2. Schil de asperges en kook ze in water met zout beetgaar.
  3. Halveer het plakje bladerdeeg en leg ze op elkaar. Rol dit iets uit, snijd er vier stengels van en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de stengels met de olijventapenade en bestrooi met geraspte kaas. Dek af met een stuk bakpapier en leg er een tweede bakplaat op. Bak de stengels in 10-15 minuten in een oven van 200˚C goudbruin en knapperig.
  4. Verdeel de groene asperges over de borden, leg er de in plakken gesneden biefstuk op, rangschik de gepofte tomaatjes er in een rij naast en schep de jus er omheen.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de Ierse biefstukken met peper en zout. Bak de Ierse biefstukken in de roomboter aan beide kanten mooi bruin.
    Snijd de kerstomaatjes net onder het kroontje in en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met peper en zout en laat ze 8-10 minuten poffen in een oven van 200˚C.
  2. Schil de asperges en kook ze in water met zout beetgaar.
  3. Halveer het plakje bladerdeeg en leg ze op elkaar. Rol dit iets uit, snijd er vier stengels van en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de stengels met de olijventapenade en bestrooi met geraspte kaas. Dek af met een stuk bakpapier en leg er een tweede bakplaat op. Bak de stengels in 10-15 minuten in een oven van 200˚C goudbruin en knapperig.
  4. Verdeel de groene asperges over de borden, leg er de in plakken gesneden biefstuk op, rangschik de gepofte tomaatjes er in een rij naast en schep de jus er omheen.