Ingrediënten:
- 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
- 200 g verse, pittige chorizo
- 4 el olijfolie
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen piment
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 kaneelstokje
- 2 ancho chilipepers (online verkrijgbaar). Kun je deze chilipepers niet vinden dan kun je ook een verse jalapeñopeper of rode peper gebruiken.
- 2 chiles de arbol (online verkrijgbaar). Kun je deze chilipepers niet vinden dan kun je ook een verse jalapeñopeper of rode peper gebruiken.
- 1 el appelciderazijn
- 2 blikken tomaten (à 400 g)
- 15 g verse koriander
- 2 blikken kidney- of bruine of borlottibonen (à 400 g)
- 2 el rietsuiker
- zout en versgemalen zwarte peper
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!