Ingrediënten:
- 1 kg grof gemalen rundvlees gehakt
- 225 g gedroogde kidneybonen, een nacht laten weken
- 2 el olijfolie
- 4 uien, fijngesneden
- 4 knoflooktenen, fijngesneden
- 2 selderijstengels, in blokjes
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 225 g doorregen bacon blokjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el pikante paprikapoeder
- 1 onafgestreken tl gemalen koriander
- 1 onafgestreken tl venkelzaad
- 1 onafgestreken tl gemalen zwarte peper
- ½ tl gemalen kaneelpoeder
- 1 el verse oregano, gehakt
- 2 tl ongezoet cacaopoeder (optioneel)
- 2 blikjes tomaten à 400 g
- 2 onafgestreken el tomatenpuree
- 1 vers laurierblad
- 1.2 liter kippen- of runderbouillon
- Kommetjes met rode ui, guacamole, tortilla chips en chili crème fraîche, om erbij te serveren