Ingrediënten:
BURGERS
-
- 700 g bavette of halslap, heel fijngehakt
- 4 el geraspte ui
- 2 tenen knoflook, fijn geraspt
- 4 el bosuien, zeer fijngehakt
- 4 el geklopt ei
SERVEREN MET
-
- 4 ciabatta broodjes, door de helft gesneden
- 4 el mayonaise
- 1 krop salade romaine, stronk eraf gesneden en bladen losgetrokken
- 4 vierkante plakken oude Cheddar kaas
- 4 niet afgestreken el uienmarmelade
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.