Ingrediënten:
-
- 4 Ierse entrecotes van 2 cm dik
- 2 tenen knoflook, geperst
- ½ el mosterdpoeder
- ½ tl chilipoeder
- ½ el bruine suiker
- 2 el olijfolie
GUINNESS-SAUS
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 el mosterdpoeder
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl chilipoeder
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 blik Iers bier (Guinness)
- 2 el citroensap
- 3-4 el bruine suiker
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.