Geurige rundvlees en chili noedels hot pot

6 personen
360 minuten

Ingrediënten:

  • 1.5 kg rump steak, in blokjes van 3 cm gesneden
  • 1 el Szechuan peperkorrels ½
  • 4 hele anijssterren
  • 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 grote knoflooktenen, fijngesneden
  • Verse gemberwortel, stuk van 5 cm, geschild en fijngehakt
  • 2 el sesamolie
  • 2 el Chinese kookwijn of droge sherry
  • 4 el sojasaus
  • 2 uien, dungesneden
  • 2 rode chilipepers, in dunne ringen gesneden
  • 1,5 liter rundvleesbouillon
  • 300 g dunne eiernoedels
  • 450 g Aziatische groenten, een selectie van bijvoorbeeld baby pak choi, baby bok choi, Chinese broccoli en choi sum (in stukken van 4 cm, diagonaal gesneden)
  • 1 bos bosuien, groen eraf en dungesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • Ruime hand verse korianderblaadjes

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1.5 kg rump steak, in blokjes van 3 cm gesneden
  • 1 el Szechuan peperkorrels ½
  • 4 hele anijssterren
  • 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 grote knoflooktenen, fijngesneden
  • Verse gemberwortel, stuk van 5 cm, geschild en fijngehakt
  • 2 el sesamolie
  • 2 el Chinese kookwijn of droge sherry
  • 4 el sojasaus
  • 2 uien, dungesneden
  • 2 rode chilipepers, in dunne ringen gesneden
  • 1,5 liter rundvleesbouillon
  • 300 g dunne eiernoedels
  • 450 g Aziatische groenten, een selectie van bijvoorbeeld baby pak choi, baby bok choi, Chinese broccoli en choi sum (in stukken van 4 cm, diagonaal gesneden)
  • 1 bos bosuien, groen eraf en dungesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • Ruime hand verse korianderblaadjes

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Rooster de Szechuan peperkorrels en de anijssterren in een braadpan boven een middelhoog vuur tot ze heerlijk beginnen te geuren. Haal van het vuur en doe ze in een grote niet-metalen kom.
  2. Doe de Chinese vijfkruidenpoeder, knoflook en gember in de kom met de hele kruiden en roer er de sesamolie, sojasaus en Chinese kookwijn door. Doe het vlees erbij en meng het geheel goed. Dek de kom af met vershoudfolie en laat ten minste 4 uur koelen, een nacht is nog beter.
  3. Als je klaar bent om het te bereiden, verwarm je de oven voor op 160°C. Verhit een beetje olie in een grote vuurvaste braadpan. Laat de marinade van het vlees lekken, maar behoud de marinade. Braad het vlees in porties in de pan, braad ze een paar minuten tot ze mooi gebruind zijn. Leg ze op een bord.
  4. Doe nog wat olie in de braadpan en bak de uien en chilipepers ongeveer 4 minuten tot ze zacht zijn. Giet de rundvleesbouillon erbij en breng zachtjes aan de kook, schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan om het bezinksel weg te halen. Doe het vlees terug in de braadpan met de overgebleven marinade en roer het goed, doe er dan de deksel op. Zet het in de oven en braad het 1½ tot 2 uur tot het vlees boterzacht is, maar nog wel zijn vorm behoudt.
  5. Zodra het vlees klaar is, zet je de braadpan terug op het fornuis en doe je de noedels erbij. Laat een paar minuten pruttelen tot ze bijna gaar zijn. Doe de Aziatische groenten erbij en laat nog een minuut of twee pruttelen tot de groenten net beginnen te slinken, maar wel zacht zijn.
  6. Schep het vlees met de groenten in grote, diepe kommen en strooi de bosui, geraspte wortel en koriander erover, serveer het.

Bereidingswijze:

  1. Rooster de Szechuan peperkorrels en de anijssterren in een braadpan boven een middelhoog vuur tot ze heerlijk beginnen te geuren. Haal van het vuur en doe ze in een grote niet-metalen kom.
  2. Doe de Chinese vijfkruidenpoeder, knoflook en gember in de kom met de hele kruiden en roer er de sesamolie, sojasaus en Chinese kookwijn door. Doe het vlees erbij en meng het geheel goed. Dek de kom af met vershoudfolie en laat ten minste 4 uur koelen, een nacht is nog beter.
  3. Als je klaar bent om het te bereiden, verwarm je de oven voor op 160°C. Verhit een beetje olie in een grote vuurvaste braadpan. Laat de marinade van het vlees lekken, maar behoud de marinade. Braad het vlees in porties in de pan, braad ze een paar minuten tot ze mooi gebruind zijn. Leg ze op een bord.
  4. Doe nog wat olie in de braadpan en bak de uien en chilipepers ongeveer 4 minuten tot ze zacht zijn. Giet de rundvleesbouillon erbij en breng zachtjes aan de kook, schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan om het bezinksel weg te halen. Doe het vlees terug in de braadpan met de overgebleven marinade en roer het goed, doe er dan de deksel op. Zet het in de oven en braad het 1½ tot 2 uur tot het vlees boterzacht is, maar nog wel zijn vorm behoudt.
  5. Zodra het vlees klaar is, zet je de braadpan terug op het fornuis en doe je de noedels erbij. Laat een paar minuten pruttelen tot ze bijna gaar zijn. Doe de Aziatische groenten erbij en laat nog een minuut of twee pruttelen tot de groenten net beginnen te slinken, maar wel zacht zijn.
  6. Schep het vlees met de groenten in grote, diepe kommen en strooi de bosui, geraspte wortel en koriander erover, serveer het.