Ingrediënten:
- 1.5 kg rump steak, in blokjes van 3 cm gesneden
- 1 el Szechuan peperkorrels ½
- 4 hele anijssterren
- 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 2 grote knoflooktenen, fijngesneden
- Verse gemberwortel, stuk van 5 cm, geschild en fijngehakt
- 2 el sesamolie
- 2 el Chinese kookwijn of droge sherry
- 4 el sojasaus
- 2 uien, dungesneden
- 2 rode chilipepers, in dunne ringen gesneden
- 1,5 liter rundvleesbouillon
- 300 g dunne eiernoedels
- 450 g Aziatische groenten, een selectie van bijvoorbeeld baby pak choi, baby bok choi, Chinese broccoli en choi sum (in stukken van 4 cm, diagonaal gesneden)
- 1 bos bosuien, groen eraf en dungesneden
- 1 grote wortel, geraspt
- Ruime hand verse korianderblaadjes
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!