Ierse bavette Tataki

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • circa 600 gram Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur 4 el sojasaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl palm- of bruine suiker
  • 2 cm gember, geschild en fijngeraspt
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • 1 komkommer
  • 1 koolrabi, geschild
  • 1 bosje radijsjes
  • 125 g sojaboontjes
  • 3 el wasabi-mayonaise
  • 3 el gezouten pinda’s, grofgehakt
  • 1 doosje broccocress en/of shisocress

VERDER NODIG:

  • BBQ

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • circa 600 gram Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur 4 el sojasaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl palm- of bruine suiker
  • 2 cm gember, geschild en fijngeraspt
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • 1 komkommer
  • 1 koolrabi, geschild
  • 1 bosje radijsjes
  • 125 g sojaboontjes
  • 3 el wasabi-mayonaise
  • 3 el gezouten pinda’s, grofgehakt
  • 1 doosje broccocress en/of shisocress

VERDER NODIG:

  • BBQ

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de salade. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in de lengte in linten. Snijd de koolrabi in dunne plakjes van 5 mm en snijd de plakjes in reepjes van 5 mm. Snijd de radijsjes in dunne plakjes (gebruik hiervoor een mandoline als je ‘m hebt). Meng de komkommer met de koolrabi, radijs en sojaboontjes. Verdun de wasabi-mayonaise met 1 eetlepel water en meng door de salade.
  2. Meng de sojasaus met 1 eetlepel sesamolie, de vissaus, palmsuiker, fijngeraspte gember en knoflook. Verhit de grillpan. Dep de Ierse bavette droog met keukenpapier, bestrijk met een dun laagje sesamolie en bestrooi met zout en peper.
    Grill de bavette kort aan weerszijden, doe ‘m in een ovenschaal, schenk de saus erover en zet in de oven tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C), of medium (58°C). Laat de bavette 8 minuten rusten en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Serveer de Ierse bavette met de salade en bestrooi met de pinda’s en de broccocress en/of shisocress.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de salade. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in de lengte in linten. Snijd de koolrabi in dunne plakjes van 5 mm en snijd de plakjes in reepjes van 5 mm. Snijd de radijsjes in dunne plakjes (gebruik hiervoor een mandoline als je ‘m hebt). Meng de komkommer met de koolrabi, radijs en sojaboontjes. Verdun de wasabi-mayonaise met 1 eetlepel water en meng door de salade.
  2. Meng de sojasaus met 1 eetlepel sesamolie, de vissaus, palmsuiker, fijngeraspte gember en knoflook. Verhit de grillpan. Dep de Ierse bavette droog met keukenpapier, bestrijk met een dun laagje sesamolie en bestrooi met zout en peper.
    Grill de bavette kort aan weerszijden, doe ‘m in een ovenschaal, schenk de saus erover en zet in de oven tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C), of medium (58°C). Laat de bavette 8 minuten rusten en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Serveer de Ierse bavette met de salade en bestrooi met de pinda’s en de broccocress en/of shisocress.