Ierse carpaccio rolletjes met paprika

4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

  • 8 plakken carpaccio van Ierse ossenhaas (ca.200 g)
  • 150 g Ierse Carrigaline kaas of jong belegen Goudse kaas
  • ½ rode paprika
  • 50 g waterkers

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 8 plakken carpaccio van Ierse ossenhaas (ca.200 g)
  • 150 g Ierse Carrigaline kaas of jong belegen Goudse kaas
  • ½ rode paprika
  • 50 g waterkers

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kaas in 8 repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik. Snijd de paprika in de lengte in flinterdunne reepjes.
  2. Spreid de plakken Ierse carpaccio uit op het werkvlak. Leg op elke plak 2-3 takjes waterkers en leg daarop een reep kaas en enkele reepjes paprika.
  3. Rol de plak Ierse carpaccio stevig rond de paprika, kaas en waterkers vulling en leg op elk bordje 2 carpaccio-rolletjes.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kaas in 8 repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik. Snijd de paprika in de lengte in flinterdunne reepjes.
  2. Spreid de plakken Ierse carpaccio uit op het werkvlak. Leg op elke plak 2-3 takjes waterkers en leg daarop een reep kaas en enkele reepjes paprika.
  3. Rol de plak Ierse carpaccio stevig rond de paprika, kaas en waterkers vulling en leg op elk bordje 2 carpaccio-rolletjes.