Ierse entrecote met gegrilde perziken en zoete puntpaprika

Een zomers BBQ-gerecht met mals Iers rundvlees, gegrilde perziken, zoete puntpaprika en baby paksoi. Snel te bereiden en boordevol smaak!

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:
4x (200g) Ierse entrecote, op kamertemperatuur
2 perziken (bij voorkeur stevig)
2 zoete puntpaprika’s
2 stelen baby paksoi
1 el chilivlokken
zout en versgemalen zwarte peper

Ook nodig:
aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Ierse runderbiefstukken zijn een aanwinst voor elk gerecht. Ierse koeien grazen het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras en voldoende beweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:
4x (200g) Ierse entrecote, op kamertemperatuur
2 perziken (bij voorkeur stevig)
2 zoete puntpaprika’s
2 stelen baby paksoi
1 el chilivlokken
zout en versgemalen zwarte peper

Ook nodig:
aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Ierse runderbiefstukken zijn een aanwinst voor elk gerecht. Ierse koeien grazen het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras en voldoende beweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Halveer de perziken en draai beide helften in tegengestelde richting. Verwijder de pitten.
  3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes. Halveer ook de paksoi in de lengte.
  4. Gril de perziken, puntpaprika’s en paksoi ongeveer 5 minuten op de BBQ tot ze beetgaar zijn. Draai alles regelmatig om. Bestrooi met zout en chilivlokken.
  5. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Gril de entrecotes ongeveer 2 minuten aan elke kant, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C hebben bereikt. Bedek het vlees losjes met aluminiumfolie en laat het 3 minuten rusten.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Halveer de perziken en draai beide helften in tegengestelde richting. Verwijder de pitten.
  3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes. Halveer ook de paksoi in de lengte.
  4. Gril de perziken, puntpaprika’s en paksoi ongeveer 5 minuten op de BBQ tot ze beetgaar zijn. Draai alles regelmatig om. Bestrooi met zout en chilivlokken.
  5. Dep de entrecotes droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Gril de entrecotes ongeveer 2 minuten aan elke kant, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C hebben bereikt. Bedek het vlees losjes met aluminiumfolie en laat het 3 minuten rusten.