Ierse entrecotes met worteltjes

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 magere Ierse entrecotes
  • 500 g worteltjes
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 bosje bieslook

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 magere Ierse entrecotes
  • 500 g worteltjes
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 bosje bieslook

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Was en schrap de wortelen en snijd ze in staafjes van ongeveer een ½ cm dik (als ze klein zijn, laat ze dan heel). Laat ze met een beetje olijfolie in een braadpan zo’n 5 minuten fruiten zonder dat ze verkleuren. Voeg vervolgens een glas water, de tijm en de laurier toe en herhaal het proces tot de wortelen helemaal gaar zijn. Ze zijn gaar als een vork er gemakkelijk in kan worden geprikt.
  2. Pel en snijd de sjalotten en laat ze met een beetje boter gedurende 5 minuten fruiten in een braadpan op een gemiddeld vuur. Voeg de rode wijn toe en laat het vrijwel helemaal inkoken. Snijd het bosje bieslook heel fijn en strooi over de worteltjes.
  3. Snijd de entrecotes in reepjes en bak ze snel in een klein beetje boter op hoog vuur tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. De baktijd is afhankelijk van de gewenste bakgraad.
  4. Overgiet het vlees met de sjalotten in rode wijn.

Bereidingswijze:

  1. Was en schrap de wortelen en snijd ze in staafjes van ongeveer een ½ cm dik (als ze klein zijn, laat ze dan heel). Laat ze met een beetje olijfolie in een braadpan zo’n 5 minuten fruiten zonder dat ze verkleuren. Voeg vervolgens een glas water, de tijm en de laurier toe en herhaal het proces tot de wortelen helemaal gaar zijn. Ze zijn gaar als een vork er gemakkelijk in kan worden geprikt.
  2. Pel en snijd de sjalotten en laat ze met een beetje boter gedurende 5 minuten fruiten in een braadpan op een gemiddeld vuur. Voeg de rode wijn toe en laat het vrijwel helemaal inkoken. Snijd het bosje bieslook heel fijn en strooi over de worteltjes.
  3. Snijd de entrecotes in reepjes en bak ze snel in een klein beetje boter op hoog vuur tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. De baktijd is afhankelijk van de gewenste bakgraad.
  4. Overgiet het vlees met de sjalotten in rode wijn.