Ierse ribeye met groene asperges, bruine boter en kappertjes

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 g) Ierse ribeye, op kamertemperatuur
  • 350 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 100 g kappertjes, uitgelekt
  • 60 g Parmezaanse kaas (aan een stuk)
  • 5 g platte peterselie, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 g) Ierse ribeye, op kamertemperatuur
  • 350 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 100 g kappertjes, uitgelekt
  • 60 g Parmezaanse kaas (aan een stuk)
  • 5 g platte peterselie, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen.
  2. Snijd de harde onderkant van de groene asperges af. Bestrijk de asperges dun met olijfolie. Leg de asperges op de BBQ.
    Verplaats de asperges naar een minder heet gedeelte van de BBQ als ze te donker worden.
  3. Smelt de boter in een steelpan (dit kan ook op de bbq) tot het mooi midden bruin met donkere spikkeltjes begint te worden. Spoel ondertussen de kappertjes goed af, dep ze een beetje droog en voeg toe aan de boter en warm ze nog even mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas in flakes met de dunschiller.
  5. Dep de ribeye droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Gril de ribeye aan weerszijden circa 3 minuten medium gaar of tot ze een kerntemperatuur van 58°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  6. Serveer de ribeye met de asperges en de bruine boter met kappertjes. Bestrooi met de kaas en de peterselie.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen.
  2. Snijd de harde onderkant van de groene asperges af. Bestrijk de asperges dun met olijfolie. Leg de asperges op de BBQ.
    Verplaats de asperges naar een minder heet gedeelte van de BBQ als ze te donker worden.
  3. Smelt de boter in een steelpan (dit kan ook op de bbq) tot het mooi midden bruin met donkere spikkeltjes begint te worden. Spoel ondertussen de kappertjes goed af, dep ze een beetje droog en voeg toe aan de boter en warm ze nog even mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas in flakes met de dunschiller.
  5. Dep de ribeye droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Gril de ribeye aan weerszijden circa 3 minuten medium gaar of tot ze een kerntemperatuur van 58°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  6. Serveer de ribeye met de asperges en de bruine boter met kappertjes. Bestrooi met de kaas en de peterselie.