Ingrediënten:
- 4 Ierse ribeye steaks
- 1 el olijfolie
- zout en zwarte peper
CHIMICHURRI SAUS
- handjevol verse korianderblaadjes, grofgesneden
- handjevol verse platte peterselieblaadjes, grofgesneden
- 1 sjalot, fijngesneden
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 teentjes knoflook, grofgesneden
- snufje chilivlokken
- 3 el olijfolie
KNOFLOOK-AARDAPPELEN
- 900 g aardappelen, geschild en dungesneden
- 300 ml melk
- 150 ml magere room
- 2 teentjes knoflook, geschild en geplet
- snufje geraspte nootmuskaat
- zout en versgemalen zwarte peper
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.