Ierse runderstoof met kerrie

4 personen
240 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo Ierse riblappen
  • 75 gram wortel in blokjes
  • 75 gram venkel in blokjes
  • 75 gram ui
  • 1 Granny Smith, in blokjes
  • 4 grote champignons
  • 3 knoflooktenen
  • 4 plakken gember
  • 1 stengel sereh
  • 1 steranijs
  • 3 laurierbladen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 stuks limoenblad
  • 2 dl witte wijn
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl runderbouillon
  • Eetlepel gehakte dragon
  • Peper en zout naar smaak

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

Ingrediënten:

  • 1 kilo Ierse riblappen
  • 75 gram wortel in blokjes
  • 75 gram venkel in blokjes
  • 75 gram ui
  • 1 Granny Smith, in blokjes
  • 4 grote champignons
  • 3 knoflooktenen
  • 4 plakken gember
  • 1 stengel sereh
  • 1 steranijs
  • 3 laurierbladen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 stuks limoenblad
  • 2 dl witte wijn
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl runderbouillon
  • Eetlepel gehakte dragon
  • Peper en zout naar smaak

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

 

Bereidingswijze:

  1. Vlees in blokjes snijden, kruiden met peper, zout, kerrie en bloem
  2. Aanbraden in een koekenpan tot alles mooi verkleurd is
  3. Afblussen met witte wijn
  4. Alle groenten aanzweten
  5. Kruiden, specerijen en appel toevoegen
  6. Alles in de gietijzeren of snelstoofpan
  7. Sluit de snelstoofpan, kies het stoofprogramma en stel de tijd in op 90 minuten (je kunt dit recept ook in een stoofpan bereiden, hou dan 4,5 uur stooftijd aan)
  8. Na de stooftijd de saus laten inkoken naar smaak
  9. Voeg de gehakte dragon toe en serveer.

 

Bereidingswijze:

  1. Vlees in blokjes snijden, kruiden met peper, zout, kerrie en bloem
  2. Aanbraden in een koekenpan tot alles mooi verkleurd is
  3. Afblussen met witte wijn
  4. Alle groenten aanzweten
  5. Kruiden, specerijen en appel toevoegen
  6. Alles in de gietijzeren of snelstoofpan
  7. Sluit de snelstoofpan, kies het stoofprogramma en stel de tijd in op 90 minuten (je kunt dit recept ook in een stoofpan bereiden, hou dan 4,5 uur stooftijd aan)
  8. Na de stooftijd de saus laten inkoken naar smaak
  9. Voeg de gehakte dragon toe en serveer.