Ingrediënten:
-
- 1.2 kg stoofvlees, in blokjes van 3cm (bijvoorbeeld een halslap)
- 1 grote ui, grofgesneden
- Een gemberwortel van 2.5 cm, geschild en gesneden
- Een bos koriander met wortels van 15 g
- 25 g boter
- 2 el olijfolie
- 2 tl kaneelpoeder
- 400 g ontpitte pruimen, klaar om te eten
- 900 ml runderbouillon
- 1 tl saffraandraadjes, in 2 el gekookt getrokken
- Fijn geraspte schil van 1 sinaasappel
- 2 el vloeibare honing
OM MEE TE GARNEREN
- 2 el olijfolie
- 100 g hele witte amandelen
- 1 el sesamzaadjes
- 4 el gehakte verse koriander
- Gestoomde couscous, om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Voor tips over het bereiden van je Ierse rundvlees, klik hier.
For English recipes, visit bordbia.ie