Ierse sandwich met steak

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse biefstuk
  • 75 g waterkers
  • 2 el mosterd
  • 125 g zachte boter
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 el olijfolie
  • 6 bosuitjes, gehalveerd
  • 4 ciabattabroodjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse biefstuk
  • 75 g waterkers
  • 2 el mosterd
  • 125 g zachte boter
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 el olijfolie
  • 6 bosuitjes, gehalveerd
  • 4 ciabattabroodjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers en hak de blaadjes fijn. Pureer de blaadjes met de mosterd en de boter in een hoge kom met de staafmixer of in de blender. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de boter in de koelkast weer iets steviger worden.
  2. Kook de aspergetips in ruim kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel de asperges in een vergiet onder koud water af, zodat ze mooi groen blijven. Laat ze goed uitlekken. Wrijf de Ierse biefstukken in met peper en olijfolie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Leg de bosuitjes rond de biefstukken en grill ze ook beetgaar. Laat de biefstukken iets afkoelen en snijd ze dan in dunne plakjes.
  3. Snijd de ciabatta-broodjes open en bestrijk de snijvlakken met de waterkers-boter. Leg de asperges op de onderkanten. Verdeel de plakjes Ierse biefstuk erover, strooi er wat zout en peper over en leg de bosuitjes erop. Dek het geheel af met de bovenkanten van de broodjes. (Wikkel de broodjes voor een picknick stevig in plasticfolie.)

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers en hak de blaadjes fijn. Pureer de blaadjes met de mosterd en de boter in een hoge kom met de staafmixer of in de blender. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de boter in de koelkast weer iets steviger worden.
  2. Kook de aspergetips in ruim kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel de asperges in een vergiet onder koud water af, zodat ze mooi groen blijven. Laat ze goed uitlekken. Wrijf de Ierse biefstukken in met peper en olijfolie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Leg de bosuitjes rond de biefstukken en grill ze ook beetgaar. Laat de biefstukken iets afkoelen en snijd ze dan in dunne plakjes.
  3. Snijd de ciabatta-broodjes open en bestrijk de snijvlakken met de waterkers-boter. Leg de asperges op de onderkanten. Verdeel de plakjes Ierse biefstuk erover, strooi er wat zout en peper over en leg de bosuitjes erop. Dek het geheel af met de bovenkanten van de broodjes. (Wikkel de broodjes voor een picknick stevig in plasticfolie.)