Bereidingswijze:
- Laat de sukade heel (dus niet in stukjes snijden)
- Bestrooi de sukade met peper, zout en paprikapoeder, smeer er mosterd over en bestrooi met bloem
- Maak de groenten schoon en snij ze grof
- Braad het vlees aan in roomboter, laat het mooi bruin kleuren en doe het vervolgens in de snelstoofpan
- Blus de overgebleven jus af met de rode wijn, rode port en de aceto balsamico, voeg de kalfsfond en tomatenpuree toe en laat het geheel inkoken
- Doe roomboter in een (andere) pan, voeg alle groenten toe (knoflook, rode peper, champignons, peen, meiknolletje, bleekselderij en sjalotten), fruit ze licht aan en doe ze vervolgens in de snelstoofpan
- Voeg ook de kruiden toe aan de snelstoofpan
- Haal de jus door een fijne zeef en verdeel over het vlees en de groenten
- Sluit de snelstoofpan, kies het stoofprogramma en stel de tijd in op 90 minuten (je kunt dit recept ook in een stoofpan bereiden, hou dan 4,5 uur stooftijd aan)
- Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de tomaten en abrikozen toe aan de stoofpot en laat nog even meestoven
De risotto:
- Start een half uur voordat de stoof klaar is met de risotto
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de saffraandraadjes toe en houd de bouillon warm
- Snipper de ui, verhit 30g roomboter in een pan met dikke bodem, voeg de ui toe en fruit deze aan
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerende gedurende 3 minuten totdat de korrels glazig zijn
- Voeg de witte wijn toe en roer totdat deze geheel is opgenomen
- Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en blijf roeren tot deze opgenomen is, herhaal dit totdat de rijst gaar is (ongeveer 20-25 minuten)
- Neem de pan van het vuur en roer het citroensap, sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de boter door de risotto
- Laat ‘m met de deksel op de pan nog 5-10 minuten staan
- Breng op smaak met peper en zout, strooi de fijngesneden munt erover en eventueel nog wat Parmezaanse kaas
Tip: Lekker met een frisse tomatensalade