Ierse sukadelapjes met truffelsaus

4 personen
265 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse sukadelapjes à 175 g
  • 2 el bakboter
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el truffel tapenade
  • 1 el roomboter, in klontjes

Ingrediënten:

  • 4 Ierse sukadelapjes à 175 g
  • 2 el bakboter
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el truffel tapenade
  • 1 el roomboter, in klontjes

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de Ierse sukadelapjes met peper en zout. Bak ze in bakboter aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de sjalot en knoflook. Blus af met de rode wijn en voeg kalfsfond, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook, leg de sukadelapjes erin, dek de pan af en laat dit 4 uur zachtjes garen.
  2. In de tussentijd een luchtige aardappelpuree en gestoofde prei bereiden. Haal de sukadelapjes uit het stoofvocht en houd ze warm.
  3. Het stoofvocht door een fijne zeef gieten, de truffel-tapenade toevoegen en de klontjes roomboter erdoor kloppen. Eventueel iets opschuimen met de staafmixer.
  4. Verdeel de prei in het midden van een bord, leg er een Iers sukadelapje op en dek af met aardappelpuree. Zet dit even onder een hete grill tot de aardappelpuree iets begint te kleuren. Schep de saus er omheen.

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de Ierse sukadelapjes met peper en zout. Bak ze in bakboter aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de sjalot en knoflook. Blus af met de rode wijn en voeg kalfsfond, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook, leg de sukadelapjes erin, dek de pan af en laat dit 4 uur zachtjes garen.
  2. In de tussentijd een luchtige aardappelpuree en gestoofde prei bereiden. Haal de sukadelapjes uit het stoofvocht en houd ze warm.
  3. Het stoofvocht door een fijne zeef gieten, de truffel-tapenade toevoegen en de klontjes roomboter erdoor kloppen. Eventueel iets opschuimen met de staafmixer.
  4. Verdeel de prei in het midden van een bord, leg er een Iers sukadelapje op en dek af met aardappelpuree. Zet dit even onder een hete grill tot de aardappelpuree iets begint te kleuren. Schep de saus er omheen.