Irish Stew

 

4 personen
260 minuten

Ingrediënten:

    • 1 kg Ierse runderiblappen
    • roomboter
    • 4 sjalotten
    • ½ winterpeen
    • 2 takjes tijm
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 blik Guinness (50 cl)
    • 1 – 1,5 liter runderbouillon
    • 3 laurier blaadjes
    • 5 kruidnagels
    • 5 jeneverbessen
    • 4 kaneelstokjes
    • 150 gram kruidkoek
    • 2 eetlepels Rinse appelstroop
    • peper & zout
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

    • 1 kg Ierse runderiblappen
    • roomboter
    • 4 sjalotten
    • ½ winterpeen
    • 2 takjes tijm
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 blik Guinness (50 cl)
    • 1 – 1,5 liter runderbouillon
    • 3 laurier blaadjes
    • 5 kruidnagels
    • 5 jeneverbessen
    • 4 kaneelstokjes
    • 150 gram kruidkoek
    • 2 eetlepels Rinse appelstroop
    • peper & zout
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd de riblappen in blokjes en bak deze in roomboter aan.
  2. Voeg de sjalotten, wortel, tijm en rozemarijn toe en laat deze mee aan zweten. Blus het af met Guinness en de bouillon.
  3. Voeg nu de overige kruiden toe (laurier, kruidnagel, jeneverbes, kaneel) en laat het op een heel laag pitje zachtjes pruttelen. Het mag niet koken!
  4. Kijk hoeveel tijd je hebt. Hoe langer je het gerecht kunt laten pruttelen hoe lekkerder het zal zijn. Voeg na een tijdje de blokjes kruidkoek en appelstroop toe.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de riblappen in blokjes en bak deze in roomboter aan.
  2. Voeg de sjalotten, wortel, tijm en rozemarijn toe en laat deze mee aan zweten. Blus het af met Guinness en de bouillon.
  3. Voeg nu de overige kruiden toe (laurier, kruidnagel, jeneverbes, kaneel) en laat het op een heel laag pitje zachtjes pruttelen. Het mag niet koken!
  4. Kijk hoeveel tijd je hebt. Hoe langer je het gerecht kunt laten pruttelen hoe lekkerder het zal zijn. Voeg na een tijdje de blokjes kruidkoek en appelstroop toe.