Stoofpot met Iers Rundvlees, Pancetta en Cherrytomaatjes

4 personen
150 minuten
Stoofpot met Iers Rundvlees, Pancetta en Cherrytomaatjes. een gezonde zomerstoofpot met frisse zomerse kleuren

Ingrediënten:

    • 600 g Ierse rib- of sukadelappen, op kamertemperatuur
    • 100 g pancetta, in plakjes
    • 2 el olijfolie
    • 3 witte uien, in parten
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 1 laurierblaadje
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 250 ml droge witte wijn
    • 350 g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
    • 3 takjes verse basilicum
    • 100 ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

    • 600 g Ierse rib- of sukadelappen, op kamertemperatuur
    • 100 g pancetta, in plakjes
    • 2 el olijfolie
    • 3 witte uien, in parten
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 1 laurierblaadje
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 250 ml droge witte wijn
    • 350 g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
    • 3 takjes verse basilicum
    • 100 ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 1½ cm. Verhit de pan en bak de pancetta gedurende 5 minuten. Haal de pancetta uit de pan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten goudbruin gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper en zout naar smaak en haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan, voeg de uien toe en roerbak 3 minuten. Doe het vlees en de pancetta samen met de knoflook, het laurierblad, de rozemarijn, de tomatenblokjes, de wijn en 100 ml water in de pan. Breng aan de kook. Plaats vervolgens de deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 2 uur, tot het zacht en volledig gaar is (langer mag altijd). Gebruik de kleinste brander op het fornuis en plaats indien nodig een vlamverdeler ertussen. Keer af en toe. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  3. Voeg de laatste 10 minuten de kleine tomaatjes toe aan de stoofpot. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi de stoofpot vlak voor het serveren met basilicumblaadjes. Laatste stap – geniet van uw Ierse stoofpot in Italiaanse stijl!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 1½ cm. Verhit de pan en bak de pancetta gedurende 5 minuten. Haal de pancetta uit de pan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten goudbruin gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper en zout naar smaak en haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan, voeg de uien toe en roerbak 3 minuten. Doe het vlees en de pancetta samen met de knoflook, het laurierblad, de rozemarijn, de tomatenblokjes, de wijn en 100 ml water in de pan. Breng aan de kook. Plaats vervolgens de deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 2 uur, tot het zacht en volledig gaar is (langer mag altijd). Gebruik de kleinste brander op het fornuis en plaats indien nodig een vlamverdeler ertussen. Keer af en toe. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  3. Voeg de laatste 10 minuten de kleine tomaatjes toe aan de stoofpot. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi de stoofpot vlak voor het serveren met basilicumblaadjes. Laatste stap – geniet van uw Ierse stoofpot in Italiaanse stijl!