Ingrediënten:
-
- 4 flat iron steaks of steaks van het schouderstuk à 225-280 g
- 4 hete chilipepers, zaadlijsten verwijderd en gesneden
- 2 el gemalen allspice
- ½ tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 1½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 6 bosuien, schoongemaakt en grofgesneden
- 4 knoflooktenen, in plakjes gesneden
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
PITTIGE ANANAS SALSA
- 1 rijpe ananas
- 1 el basterdsuiker
- ½ grote rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 2 tl versgeraspte gember
- Fijn geraspte schil en sap van 1 limoen (als het kan ongewassen)
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 el verse munt, gehakt
- 1 el verse koriander, gehakt
- Gegrilde geglazuurde honing-mosterd nieuwe baby aardappels op spiesen, om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie