Kleurrijke stoof met Iers rundvlees, radijs, courgette en snijbiet

Deze kleurrijke stoof met Iers rundvlees combineert de volle smaak van mals rundvlees met radijs, courgette en snijbiet. Een verrukkelijke stoofpot voor 4 personen, rijk aan authentieke Ierse smaken.

4 personen
150 minuten
Delicious colourful stew on a set table in a yellow stew pot.

Ingrediënten:

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el Dijonmosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 witte uien, in halve ringen
  • 2 sjalotten, in halve ringen
  • 3 takjes tijm
  • 250 ml witte wijn
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 courgette
  • 100 g snijbiet

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

 

For English recipes, visit bordbia.ie!

Ingrediënten:

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el Dijonmosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 witte uien, in halve ringen
  • 2 sjalotten, in halve ringen
  • 3 takjes tijm
  • 250 ml witte wijn
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 courgette
  • 100 g snijbiet

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

 

For English recipes, visit bordbia.ie!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm en bestrijk met de mosterd. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van olijfolie in de pan, doe de ui en sjalot erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan met de tijm, schenk de wijn en 250 ml water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
  3. Halveer de radijsjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakken. Voeg de radijsjes en courgette toe aan de stoof als het vlees gaar is. Zorg dat de groenten nog een beetje een bite houden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep vlak voor serveren de snijbiet erdoor.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm en bestrijk met de mosterd. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van olijfolie in de pan, doe de ui en sjalot erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan met de tijm, schenk de wijn en 250 ml water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
  3. Halveer de radijsjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakken. Voeg de radijsjes en courgette toe aan de stoof als het vlees gaar is. Zorg dat de groenten nog een beetje een bite houden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep vlak voor serveren de snijbiet erdoor.