Ingrediënten
- 500 g Iers rundergehakt
- ½ rode paprika, steel eraf, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
- ½ ui, fijngesneden
- 1 el tomatenketchup
- ½ tl chilipoeder
- Handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden
- 1 el olijfolie, om in te bakken
KRUIDIGE TOMATENRELISH
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 4 rijpe tomaat, zaadjes eruit en in blokjes gesneden
- 1/2 rode paprika, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
- 1 tl suiker
- 1 tl chilipoeder
- 2 el rode wijnazijn
- Handje verse blaadjes bladpeterselie, fijn gesneden Voor erbij
- 16 kleine hamburgerbroodjes, door de helft gesneden
- 3 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
- 25 g knapperige sla in reepjes