Ribeye met verse basilicumsaus

4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse ribeye’s, op kamertemperatuur
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 bos verse basilicum
  • 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 250 ml slagroom
  • 25 g boter
  • 75 ml droge vermout

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 Ierse ribeye’s, op kamertemperatuur
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 bos verse basilicum
  • 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 250 ml slagroom
  • 25 g boter
  • 75 ml droge vermout

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Meng de knoflook met 40 gram basilicum, de kaas en de slagroom in de blender of keukenmachine tot een heldergroene saus.
  2. Wrijf de ribeyes in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de ribeyes in de pan en bak ze op hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer de stukken vlees regelmatig.
  3. Leg de stukken vlees op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de vermout bij het bakvet en roer de aanbaksels los. Laat dit 1 minuut bruisend inkoken. Schenk de basilicumsaus erdoor en verwarm alles al roerende tot de saus licht gebonden is.
  4. Leg de ribeyes op vier warme borden en schenk de saus erover. Garneer met basilicumblaadjes. Lekker met tagliatelle en tomaatjes uit de oven.

Bereidingswijze:

  1. Meng de knoflook met 40 gram basilicum, de kaas en de slagroom in de blender of keukenmachine tot een heldergroene saus.
  2. Wrijf de ribeyes in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de ribeyes in de pan en bak ze op hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer de stukken vlees regelmatig.
  3. Leg de stukken vlees op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de vermout bij het bakvet en roer de aanbaksels los. Laat dit 1 minuut bruisend inkoken. Schenk de basilicumsaus erdoor en verwarm alles al roerende tot de saus licht gebonden is.
  4. Leg de ribeyes op vier warme borden en schenk de saus erover. Garneer met basilicumblaadjes. Lekker met tagliatelle en tomaatjes uit de oven.